Tornádo
Proč miliony bláznů
skládají verše
o lásce
kolik partyzánů
stálo tohle času
Proč?
Snaží se..
objevit a zapsat
city
při kterých ji uvidí
když i husí brko
nenajde slovo
víc jak - miluju ji
nedá se říct jen
zítra - hned ten den
budeš mou
jedinou
nedá..
láska se chutná
žere
čichá
z toho druhého
tam končí slova a věty
básnici mohou
vše nedokonale popsat
však vždy
nedokoušou se
odpovědi
proč ONA
je tou
kterou milují
o které mluví do peřin
po které srdce jejich prahne
... Já - ubohý
nevěřím v Boha!
ale v lásce
není jen chemie
a věda
je to stav duše
nad možností člověka
je to tlukot srdce
je to choroba - ta nejkrásnější
neporučíš
koho a kde milovat
milovat
to je jiskra
jiskřička
ze které vzplane
plamínek
a rozhoří se
a vše shoří...
srdce i duše
v jeden
celek
v jedno bytí - bytost
z masa a kostí
a duše...
ale nikdy zcela nevyhasne
Přečteno 475x
Tipy 13
Poslední tipující: Sýkorka07, AndreaM, Akrij8, jitoush, Malá mořská víla, Jeněcovevzduchukrásného, Amonasr, Jort
Komentáře (7)
Komentujících (4)