Spoutaný průsečíkem zapomenuté tmy,
poslouchám střepiny modravého ticha,
co křičí za zapečetěnýma očima,
můj gordický uzel snů rozetni,
Bože, mé srdce již nepospíchá,
neodbíjí samotu mezi stehnama.
Zevšednělé noci s dechem na špičkách,
v předpokoji mé zbloudilé mysli
polykám slova ve tmě,
chutnají po višních v rumových náladách,
kéž by ztracenost v sobě jsme našli,
s pocity větrosnubně.
Zbytky dne v úžlabinách duše,
šerosvit skleněných nadějí,
jak křehké je býti člověkem,
procitám polibkem světlonoše,
pro lásku, možná, že znáte ji,
skrytě se rozpíná nesmírnem.
Po tečnách břehů nekonečna,
ztracena k brzkému nalezení
sní na řasách univerza,
polibkem v sobě nedoznělá,
přezrálá k utržení,
kéž vyplní prázdná torza
uvnitř člověka
Děkuji Ti, milá Střelkyně i já Tě tu čtu moc rád, máš poezii plnou barev, Tvé poslední zrcadlení bylo okouzlující :o)Děkuji za milou návštěvu a přívětivá slova.
29.09.2014 18:53:54 | Akrij8
...kéž by ztracenost v sobě jsme našli...ano, nikde jinde ji nelze nalézt...děkuji...je nádherná..z
25.09.2014 15:48:14 | zdenka
...jak křehké je býti člověkem...je skvělá, úžasné obrazy i myšlenky
23.09.2014 19:52:17 | iluzionistka
Dškuji Ti, milá Il :o) Těší mě, že se Ti líbí a našla si v ní to podstatné :o)
23.09.2014 22:58:45 | Akrij8