Že "rána jsou zlá, když nejsi nejblíž"
linulo se večer z gramofonové desky
a já jen souhlasím, když češu tvé půvaby
a žár tvých úst vkládám do veršů.
Byla jsi za mnou a tvůj jablečný dech
zavoněl mi bytem, až mě z něho mrazí
V balerinách prošla jsi mým podvědomím
- co mi to děláš? Jsem vedle z tvých boků.
Že rána byla zlá, když jsi tu nebyla
zpívám si a potichu zatápím v mé mysli
a tajně slyším z dálky tvůj zpěv
lákáš mně jako sirény zbloudilou loď.
Tajemný odlesk černobílých fotek
z kterých se díváš svůdnou řečí
A já jen hořím, když češu tvé půvaby
a žár tvých úst vkládám do svých veršů.