z mlhy slunce vydralo se
při snídani probíráme pár věcí
ale nakonec to zaskřípe
a tak zase hádáme se
až mi nakonec dotčeně řekneš
proč se mnou vůbec ještě jseš ?
a mě po tolika letech napadá
kam že se poděl ten souzvuk
na dvě struny
a co že je to vlastně láska
když si dva hlasy přestávají
mezi řečí rozumět ?
lavina něžných i bodavých slov
zkroucená v promlkách let
potřeba být spolu a pak od sebe
vzájemné výčitky a usmiřování
neodbytné myšlenky které občas
cukají až někde ve slabinách
nebo pocit jistoty že ten druhý
bude vždycky někde čekat ?
potřeba pochopení a dotyku
přitažlivost splynutí milostná nálada
svíjení dvou těl ve zpoceném objetí
chtění rozkoše tak slastné
že stojí za to se k ní stále vracet ?
možná tak ještě zamlada
ale jen o tohle přece v lásce nejde
co tedy láska sakra je
že nám nedá pokoje ?
možná jen neléčená závrať
smyslně nesmyslná
a nesmyslně smyslná
s jistotou snad večerního deště . . .
možná je něco mezi tím vším
ale jsou to jen pouhá slova
ať řeknu cokoli
prostě nevím
co je vlastně láska
někde jsem slyšel že jsou to motorový sáně co se s tebou řítí ledovou pustinou...a pak tě vyklopí a sněžný lišky přiběhnou...
12.11.2014 13:49:07 | enigman
....za trochu lásky šel bych......to hovoří samo o sobě.....Ji.
jen....láska může mít mnoho podob....které naplňují....nejen tu jednu
jedinou...
09.11.2014 10:36:31 | jitoush
láska je všechno a nic
potopa vlasů
oloupaný břicha
léčivka vonná
i bezbřehy ticha
láska je bída
láska je nouze
podobá se včele
vzdálí-li se touze
láska je hřích i pečeť
samota i zralost
láska je láska
NA KOST!
09.11.2014 08:52:08 | básněnka
prostě variace na nekonečně mnoho obrazů a přilétajících slov,
ale co to k sakru samo o sobě je, čert ví
09.11.2014 16:31:12 | josuatree