Rozděláme oheň třením?
znáš přece tu pohádku
o očních jamkách a seně
i ušní boltce měly svátost chrupavek
v magacínu přibylo cínu
odlivky těla pro osudy
druhé dějství
mám tvůj gram
ústa s podobenstvím vah
pro dostupné ráje
zuby si kously a morek tekl proudem
a my měli hudební sluch
stromkovou špičku pro zdařilý balanc na špejlích
malí figuranti
rituál kruh in flagranti
pro láskové zvíře...
...tu špičku otupím
po vyspání
pro rovnováhu
na doteku lpím
na očním hraní
a pak
do kruhu vkročím
roztočím se zatím
bez pousmání
s kapsou bez pokladů
končím
už vím
co je a není kmání.....Ji.
23.11.2014 22:45:28 | jitoush
Pro dostupné ráje
rozsypané čaje
páru od úst a křehké dlané pro naději žít
c i g a r e ta
zlomená v pase pod vlivem
okolního dění
ráno se válí v mlze
a snílci mají záchvat snění.
Pro romantika
sklenku vína
a svíčky mající horečku
a sólové tango
na barovém stole
kterého k půlnoci bolívají nohy
pro lásku a život
je potřeba mít vlohy.
:o)
23.11.2014 09:56:34 | Elisa K.