Anotace: čas vánoc je čas lásky pro mladé i staré
po roce nastal vánoční čas
sněhové vločky za okny padají
a děti koledy zpívají
vrací se vzpomínka na naše mládí
kdy s rodiči jsme se měli rádi
u prostřeného stolu spolu seděli
a s nadějí do očí hleděli
že pod stromečkem bude hodně dárků
o kterých se nám v noci zdá
a
nevěděli jsme že největší dárek je to
když jeden druhého rád má
a často se na něj usmívá
pak přešla léta starostí a vin
a už vnoučata okupují náš klín
a nám se opět radost z vánoc vracívá
když malé vnouče se na nás usmívá
a jeho oči svítí radostí a toužením
co mu dnes Ježíšek pod stromečkem nadělí
proto i dnes,když už hodně křížků mám
se i já na ten den štědrovečerní těšívám
a přeji si,abychom všichni měli v duši klid a mír
a abychom už v životě neprožívali žádný splín