opouštíme naše těla
bez nich
zamilovaná holubice uletěla
kálela na starou petrolejku
ve stínu topolů
schoval ses mi do plic
nikdo nevěří
tak sfoukni poslední svíčku na svém hrobě
nikdo tě totiž neuvidí
jenom já
navěky
zelená se ráno trávou
co vydechujem naposled
když tvoje prsty pod mými mačkají nesouvislé
jahody
a vodu mění na víno
rozteklo se pod mým pohledem
nezbylo nic
jen my
každý na svém břehu
sám
řeka skýtá peříčka
padlých andělů
.
(definitivní tečka)