Anotace: .
Až pojednou tvé hebké vlasy
Pohladí můj líc
Rozezní se v hlavě hlasy
Ať roztouženým plným rtům, vyjdou ty mé vstříc
Ať v přenádherném tónu strun, uchované v klavíru
Promění se můj klín v trůn, a tvá touha ve víru
Přepisujíc zvyky lidu, o lásce a věrnosti
Ať má ústa mohou v klidu, líbat ta tvá s věrností
A šeptající v přítmí v koutě, šeptající slova ta
Že zakázaná láska k Tobě, tou věrností je zavátá
Až pojednou tvůj pohled stane, a pronikne mi do duše
Nezadržím slzy slané, a volat budu retuše
Jež popraví kus hříchu chtíče, jež odvolají vábení
Lákajíc mne do tvé říše, sladkých slůvek mámení
Jsi mi větou nedopsanou, bez tečky a bez konce
Slibným světlem budoucnosti, dnes zářícím jen lehounce
Mořem lásky bez pobřeží, útesů či obzoru
Sopkou vášně plnou touhy, nemající dozoru
Opileckou dlouhou nocí, však s přenádherným ránem v den
Kdy probudím se po Tvém boku, jež pro mne bude zaslíben
Až pojednou ti stanu čelem, a udržím ti pohled v tváři
Pohladím ji, políbím, a ráno budu hledat v snáři
Význam fikce ze snu noci, kdy jsem spal sám – bez Tebe
Snář odpoví mi plnou mocí , že s Tebou mne mráz nezebe!