na počátku byla řeč očí
jako prolnutí dvou cizích bodů
jako náhodně zachycený signál
z nitra čisté ženskosti
která ani po tolika letech
nejde zapomenout
skloněná nad propastí času
kde láska plyne mezi dvěma světy
na soutoku věčnosti
po mlhovinách vzpomínek
z ticha tichem vrásníš
zatímco já ponořen v barevných řekách
maluju své dávné obrazy
a škrábu další ornamenty
jako jeskynní malíř
po stěnách tvého srdce
v odlehlých koutech
lehkými tahy uhlem
a pokouším se chápat
zvláštní nesrozumitelné chvění
které mi dává každá šťastná chvíle
strávená s tebou beze slov