Pokaždé když svlékám jitro z kabátu,
pohmatem tvé letokruhy pročítám,
narážíš do mě vykroužená zvonem,
prstoklad v tichu mezihlasém,
vkládáš mi do úst sonátu
sopečný dech, když rozdmýchám,
papírová křídla lepíš slovem,
přitakám tvému staccatu
Mezivlasou melodii rozčesat,
Láska je prý od pramene sladká,
připoutaná k houslovému klíči,
rozezní skryté prstoklady,
na víru kacíře převlékat
svede, když v tónech prostořeká
na hrachu zítřka dech jí klečí
mámivá svými protiklady.
Prokřehlá mezi prsty kvete,
v klávesách poznáš ji po dechu,
zbarvená v černobílých snách
odpustkem souzená pro zakleté,
příslibem jiter city skryté
jezinkám šepotem otevřete,
občerství rosou na řasách,
šumivá vínem do rtů svede
mléčná slova
Je v ní vše!Jakoby jsi obsáhnul vášeň ,rozmar i plnost lásky...ST...☆★☆.
24.06.2015 12:23:03 | Malá mořská víla
...jakoby si vískal ve vlasech něžnými tóny......a člověk se mimoděk
usmívá a cítí láskyplnost až někde ve středu živé bytosti.....tam
to pulsuje,dýchá,žije a tvoří se.....pouto.....ne pouta.....krásné,Jiří...
zase jsem pocítila léčivý účinek,asi že je mi ho potřeba aspoň
v přiměřeném množství......Ji./úsměv/
22.06.2015 20:28:30 | jitoush
Děkuji Ti, má milá Jitřenko :o) Jsem moc rád, že na Tebe báseň takto působí :o)
22.06.2015 21:57:39 | Akrij8
...to je krása číst Tvé verše..čtu a nechávám se unášet slovy v tichu bezhlasém....:-)ST
22.06.2015 20:05:06 | Nikita44