Posetá hvězdami

Posetá hvězdami

Anotace: Po dvou letech přišla nečekaně báseň, která nepočká a touží být zveřejněna teď hned v noci. Možná i proto, že je posetá hvězdami...

Kráčíš prachem městských cest,
chci unést Tě do luk a polí.
Jak po nebi tělo poponést,
když gravitace touhy skolí.

Tak ze Tvých pih postavím Velký vůz,
když na obloze chybí hvězdy.
A každá z nich bude jednou z mých múz,
ač kopřivami zarostly vjezdy.


Spálím se znovu
pro ten pocit,
že spatřím hvězdu
v bezhvězdné noci.


Slunce už usíná,
barví Ti vlasy,
z odstínů ohnivých
planou Tvé krásy.

Uvíznout v pohoří,
tam zemřít žízní,
když plamen rozhoří
touhy, co trýzní.

Spálím se znovu
pro ten pocit,
mít svoji hvězdu
v bezhvězdné noci.

 
Autor Marbal Škutin, 19.07.2015
Přečteno 361x
Tipy 3
Poslední tipující: tato22, roztoč_v_mé_hlavě
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel