ZA OSOBNÍM PŘÍBĚHEM
když pláče delfín
na dosah jsou i podmořské hvězdy
v dotecích všedních dní
jak lodě bez vesel
plamének básní pel
v temnotě září
hledání
výdechem
v jitřících pomněnkách
ve večerním písmu
dušičky kajícnice
dušičky s vlásky Magdaleny Máří
a plamének v očích slzavých
jiskřičkou menší prince
vidící ji
tuše…
štěstí čeká?
radost?
* hluboký žal
* anděl nářku
* co jsi nikdy nechápal
* jenž nedovolí srdci ustrnout
* a chce roztančených vlnek poslechnout
* na dosah
za osobním příběhem
jsou její ladné krůpěje
čisté krystalky sivé oblohy
otisk měsíce střesen v sůl róby
na níž ti rosí tiše
naděje že příště
poletují do dálek modrých tich
do vesmírů světlem dotčených
na dosah
jsou někdy oceánští koně
koráby a křehcí delfíni
se signály v okamžicích proměn
v očích lesknoucích ji sluncem z hladiny
a z hladiny zamávají křídly
když věrní
jsou
jsou labutě sněžení
tvým životem ach se mihly
ve vodách mizí ostrovům
ke břehům loučení
Přečteno 363x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, hanele m., Frr, Romana Šamanka Ladyloba, jitoush
Komentáře (3)
Komentujících (3)