Ve kvetoucím poli
makových panen
sveden něžným pohledem
tisíce květů tančí
Mozartův menuet
v odstínech bílé
jejich hlavy se kloní.
Znám je
v nich šedá snoubí se s modří hlubiny
země ve slunci zelení kvete
vidím v nich krásu
sluneční oblohy
jiskřící hvězdy
v dálce rozeseté.
Chtěl bych je (tě) líbat,
Lásko
přivonět
v hlubině tonout
a hvězdám závidět.
Chybí(š) mi dívko
tvůj krásný pohled
ukrytý v závoji odloučení
proč jen
čas bez tebe pálí
a vleče se chůzí poražených?
Protože …………….