Pozhášen vzdálenostmi
* ... ..
* otázka chvíle
,,,,,,,,,,,,,,,: pro běloučký květ
* momentka sivě
:,,,,,,,,,,,,,,, vrací se zpět
* a svítí
* na pokraji bytí
* od znova
kam tonete kapičky
mlhavé siluety
jsem pouhým poutníkem
poztrácenky z řasy
v ledovém křídlení je tajím
možná zítra najdou ji
u srdce cest
u snových zahrad v dešti
v duze pestrých krajin
kde skotačící slunce potká anděl mraků
to já nejsem
ani úsvitem
ani rozbřesknutím
jsem tuha jitřence
rozmazávám dálku
co je hvězd
že se nevztekám
že tě letě nenechám
jen tak běž pohnutí
na pokraji
cestuji domů a domov nenacházím
mám tmu?
mdlo mu?
kde sám vchází
šeřín kreslíře kurýr
lomen k nevíře
posbírej mě ze zim
nacházím zde síně chřadnoucích těl
jablka nocí žel
v truhle uhel po mé ruce dychtící
a na chodbách prach
kde stejně jako kdysi žal na sochu šáh
jsem snad v cizím domě
na cizí adrese
místo je tu pro mě až mě to nesnese
za okny
stromy dětství
neobejmou kmen
to poletují vločky tu
sněhovou kůru mám vrytou do ramen
já snad nejsem vzhůru
já snad jinde
sem
přivezu ti domů co z mého domova
já neznám fascinace krbu
jíním ač citová
obleva šátrá v zemi
ptám se i hřbitova
jestli už je mi
cela popela
a jestli po pálení smí žít to od znova
na pokraji bytí
a svítí
vrací se zpět
momentka sivě
pro běloučký květ
otázka chvíle
... ..
Přečteno 453x
Tipy 12
Poslední tipující: jitoush, zdenka, Romana Šamanka Ladyloba, jitka.svobodova
Komentáře (2)
Komentujících (2)