Balada o holoubkovi
leť milý holoubku
za černý lesy
jestli je chlapec můj
v bitvě tam kdesi
leť za černý lesy . . .
ach, zeptej se holoubku
pěkně tě prosím
zda-li mě v srdci svým
miláček nosí
ach, věrně nosí . . .
tam v bitvě za lesy
ti chlapci ztepilí
pro krále padají
co zralé obilí
jak to obilíčko zralé . . .
i letí ten holoubek
nese mu psaní
a chlapec nevidí
že bodák jej zraní
tak do krve zraní . . .
ach, milý holoubku
proč sem letíš
proč bílý poslíčku
smrtku nosíš
ach, pro mě nosíš . . .
to ptá se dívka tvá
jestli ty napořád
v srdci svým rozmilou
zda ji máš věrně rád
svou milou rád . . .
ach, odevzdej holoubku
mý lásce psaní
že já tu na poli
dnes umřel jen pro ni
ach, jenom pro ni . . .
vrátil se holoubek
měl křidélka krvavý
už se mu děvče mý
ta rána nespraví
ta už se nespraví . . .
ach, ty můj holoubku
lásku já zabila
teď abych nešťastná
do vody skočila
ach, do vody hluboký
k tý smrti skočila . . .
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Nepřečetl jsem dosud všechny tvé básně, ale tato mne zaujala velmi...
03.12.2016 06:33:42 | Dominik Plesr
:-), tak to mě moc těší, děkuji :-)! snad se ti budou líbit i některé další :-) . . .
03.12.2016 08:30:29 | Fany
Fany, strašně smutný, ale tak krásně se to čte... nádherný... no a ta voda hluboká je důležitá, já se šla jednou utopit a uprostřed řeky stál rybář a vody po kolena... to nasere... držím palce... (aby tam neskočila)! ST. :-)
23.10.2016 07:10:07 | Iva Husárková
dojala mne k slzám:-( až moc dojemná:-( chytla mě za srdíčko:-(
22.10.2016 22:20:50 | Misha
Děkuji moc Misho za pochvalu, jsem ráda, že tě ten příběh v básničce dojal :-).
23.10.2016 07:40:56 | Fany