Anotace: Láskyplné objetí, a dlaní po kabátu ji sjel, Ti dva nic neřeší, z čirého nebe blesk do nich sjel. Možná se chtěl ohlédnout, jeho rtům však nedá vydechnout, tak líbají se tu víc, bez riskování, by nebylo nic....
Láskyplné objetí
a dlaní po kabátu ji sjel
Ti dva nic neřeší
z čirého nebe
blesk do nich vjel
Možná chtěl se ohlédnout
ona jeho rtům
nedá vůbec vydechnout
tak líbají se tu víc
bez riskování, by nebylo nic
Když ti dva se spolu schází
Tak láska není pouhou frází
Když ti dva se spolu tajně schází
Tak touze naplno žít
Už nic víc neschází
A z půli holý strom
tam na rozcestí
tvoří jen slabý štít
kde milenci lásku svou
chtěli na chvíli skrýt
To že, čas je v hodinách
žádný z nich nevnímá
jim vzácná je vteřina
kdy svět v lány květů
se náhle měnit začíná
a vůní svou každého
vážně dojímá
Padá zlaté listí
z úst pára stoupá
a proud kolemjdoucích
v koutě duše skrytě doufá
že láska perutě jim dá
a život vyšší smysl má
Když ti dva se spolu schází
Tak láska není pouhou frází
Když ti dva se spolu tajně schází
Tak touze naplno žít
Už nic víc neschází
(Hanuš Šparlinek, 10.11.2016)