Anotace: Mráz si venku hraje, do oken monogram nakreslí, a bílý sníh do rána neroztaje, ve stráni zůstává ležet tajemství. Jedné krásné dívky, která láskou dýchala...
Mráz si venku hraje
Do oken monogram nakreslí
A bílý sníh do rána neroztaje
Ve stráni zůstává ležet tajemství
Jedné krásné dívky
Která láskou dýchala
A pro milého svého
luční kvíti trhala
On na rozcestí
v citech tápal
přesto ji měl hrozně rád
Ale jak už to tak bývá
Zpátky toho léta vycouval
Prý že to bylo bláznovství
Všechny stopy sníh nepřekryje
Ona ho v srdci stále má
A život sám si někdy rád trochu hraje
Zoufat nemusíme, oni jsou spolu dál
Do oken prstem spolu kreslí
Možná píšou rýmy do básní
A mráz si venku nevinně hraje
Stačilo snít a veřit na štěstí
Stačí snít a věřit ve štěstí
(Hanuš Šparlinek, 15.11.2016)