Anotace: Odjistila v sobě dynamit, tak tu sílu zkuste pochopit, když na rozcestí stojí rozum a cit, jen čistou něhou, ji můžete zastavit..Nesuďte už víc Lásku mou, pro ten zvláštní žár, co čistém svědomí, zatmění způsobí,až spálí všechno co má, na popel i prach..
Od střepů šrám
krev na zápěstí
má
Tvář
co němou bolest zná
když úzkost zle se ptá
a krupobitím
šaty rozdírá
Nesuďte už víc
Lásku mou
pro ten zvláštní dar
tu absolutní intenzitu
kdy bez štítu
život prožívá
Za oponou všedních dní
vidí věci tajemný
a svět přetvářky
vyprahlý od nelásky
Odjistila v sobě dynamit
tak tu sílu zkuste pochopit
když na rozcestí
stojí rozum a cit
jen čistou něhou
ji můžete zastavit
Nesuďte už víc
Lásku mou
pro ten zvláštní žár
co v čistém svědomí
zatmění způsobí
až spálí všechno co má
na popel i prach
když v hypnózách
se ocitá
a v náruči mém, pak procitá
A tvář má
hebkou jako mech
tak rád vedle ní
bych si tu lehl
když u dveří držím stráž
když v polospánku šeptá
,,Přiznávám...Buď dál moje hráz"
Nesuďte už víc
Lásku mou
nechte ji žít
nechte ji spát
takhle schoulenou
Radost a svízel
zrcadlí oči zavřený
věřte, je můj hypnotizér
a nitra pokušitel
až do chvíle
kdy naše dny budou sečtený
(Hanuš Šparlinek, 11.2.2017)