Zbojnické obavy
Pojďme, chlapci, spolu,
tuhletu nedělu,
roste na louce kvítí,
pěkný shora dolu.
Ej, tolik je tam krásy
tu musíme míti.
A my nepůjdeme,
tuze se bojíme,
pro to jedno kvítí,
život neztratíme.
Ej, my budem si radši
jenom o něm sníti.
To není jediný,
louky jsou plný,
já nestačím je trhat,
jak jsou voňavý.
Ej, ta děvčata pěkný
všechny milovati.
A my nepůjdeme,
tuze se bojíme,
pro ta pěkná kvítí,
život neztratíme.
Ej, my budem si radši,
jenom o nich sníti.
Až vy, chlapci, umřete,
litovat se můžete,
že pak už milovat,
nikdá nebudete.
Ej, s děvčaty pěknými
hezky si spávati.
Až já jednou umřu,
pak v pekle budu,
vesele si vzpomínat,
na voňavou louku.
Ej, a že si já užíval
tý lásky dosytosti,
bude mně to k radosti
a vám jenom k zlosti . . .
Fany, bezvadně zpěvné a voňavě rozkvetlé... úplně je vidím, stojí v kruhu, drží se za ramena, kolem plápolající vatry a z mužných hrdel nese se horami éééj... konec líbí. ST. :-))
12.02.2017 11:58:46 | Iva Husárková
Jenomže, milá Ivo, co bude s těma krásnejma kytkama na tý louce, dyť voni bez lásky úplně uschnou . . . :-( :-)! Moc díky za hezký koment :-)!
12.02.2017 17:56:59 | Fany