Anotace: Já vím, že lhát mi budeš dál, že o lásku se budeš rvát, jako smečka vlků, tam u ohňů, za soumraku, v té chvíli chci tě hřát, Já vím, že mě zbavíš otěží, láska je jediná na čem záleží, po ní toužím dál, když můj život ztroskotal.
Už vím,
Co si odpírám
Když oči své
Dokořán otevírám
Pro ten horký dech
Pro ten zrychlený tep
Kdy váhu tun má vteřina
Co v kůře mozku
Otisk zanechá
Nám
Svět chce být klamán
Klamán a podváděn
Nechme ty síly
Působit v něm
Času běh se nezmění
Z falešné morálky
To všechno pramení
Kdo vlastně řídí naše svědomí?
Krása a vůle žít
Vždyť spoutaní
Tu nechcete zemřít
Já vím
Že lhát mi budeš dál
Že o lásku se budeš rvát
Jako smečka vlků
Tam u ohňů, za soumraku
V té chvíli chci tě hřát
Já vím
Že mě zbavíš otěží
Láska je jediná
Na čem záleží
Po ní toužím dál
Když můj život
Ztroskotal
Já vím, že lhát mi budeš dál
Jsi už zkrátka taková
Já vím, že milovat mě budeš dál
I rozpolcená
Jako život sám
Jako každý sebeklam
(Hanuš Šparlinek, 20.3.2017)