Anotace: Chci tě mít, Uhranutou, Sám a pro sebe,Chci strhnout šaty tvý, Kousat do nebe, A nic tu nezbude, Ani kůrka chleba, Ani milodary od kostela, Takový jsem já, Když se díváš, Jak stoupám úplně nahoru...Pocit máš, že tu někdo zhasl....
Chci tě mít
Uhranutou
Sám a pro sebe
Chci strhnout šaty tvý
Kousat do nebe
A nic tu nezbude
Ani kůrka chleba
Ani milodary z kostela
Takový jsem já
Když se díváš
Jak stoupám úplně nahoru
Znovu pocit máš
Že tu někdo zhasl
Že zbyl tu jen můj hlas
Nesu tě výš
V tom zvláštním bezvětří
Jsi má uhranutá
Radost mám, že tak hoříš
Vnímám
Ten jednoduchý vzorec
Co nemá konec
Žádný řešení
Jen touhu žít
A být smyslů zbavený
Zapomínám
Co znamená
Mít se trochu víc
Víc na pozoru
Nesmíš
Nesmíš odejít
Jsi má
Uhranutá
Cítím žár pod tvými šaty
Který bere moje dlaně
Ty jsi ten lovec
Co šípy střílí rád
Plaché laně
Dnem i noci
Bez slitování
Bez pomoci
Jsi má uhranutá
Teď protékáš mýma rukama
Jako voda
Co lepí a slanou příchuť má
A živá
I v mrtvém moři zůstává
Dnem i noci
Přikovaná k tělu
Snad neznámou Vyšší mocí
(Hanuš Šparlinek, 10.6.2017)