báseň
přečtená tisíckrát
uložená v šupleti
pod pohledy
nádherná
je Anežka
po dni
noc ponurá
trápí mě
Ty víš
než dopíši
řádku
poslední větu
svedu abecedu
samohlásky
souhlásky
báseň vykostím
posolím
naložím
od krve odprostím
jsi
otevřená brána Šumavy
peříčko plameňáka
vůně otavy
kabátek tučňáka
vlna na moři
déšť na kůži
potok
jímž táhnou úhoři
voníš růží
smráká se
stesk (jako dlouhé letní stíny)
vkrádá se