Anotace: A klidně můžeme být, Vratkou bárkou na moři, Co někdy do útesů naráží, Nebo v objetí stát, U starých žlutých tramvají, Když déšť stéká dolů dlážděním....
Je to zvláštní pár
Trochu mladá a on téměř stár
Ale neznají stres nebo shon
Pro ně je tu Lisabon
To město snů
A tajných útěků
Když tíhu svět kolem má
Lisabon je zvláštní lék
Co v žilách proplouvá
Lisabon
Ten pochopení pro ně má
Lisabon
Ten se nezapomíná
Je to zvláštní pár
Do vínku osud nostalgii
jim dal
A právě sem chodí spát
Když teplý vítr začne vát
A časně ráno nevstává
Jako opar nad oceánem
Ležet zůstává
Jako ty v srdci mém
Jako já v srdci tvém
Lisabon
Vůli snít mi dá
Lisabon
Už nás volá
A klidně můžeme být
Vratkou bárkou na moři
Co někdy do útesů narazí
Nebo v objetí stát
U starých žlutých tramvají
Když déšť stéká dolů dlážděním
Lisabon
To místo našich rtů spojení
Lisabon
Chci, ať se nemění
Lisabon
Pro tvůj zrychlený tep a volání
Lisabon
(Hanuš Šparlinek, 5.8.2017, Gahan cover Bowie, Heroes)