Ze zákrutu tiše přitéká
jedna řeka s druhou splývá na soutoku
živelné proudy na oko čiré
oba zpívají tutéž píseň i shodnou sloku
Stráví spolu nádherné chvíle
pojí je společná, cesta daleká
jejich vlnky nesou stejné břímě
Svým společným životem
vytváří život jiným
čas jim utíká
Čelí neustálým překážkám
válčí s častým vysycháním
bojují se zimním zamrzáním
jejich čistotu jiní kalí
společné chvíle je stojí odříkání
Přesto jedna druhou neopustí
dokud jejich identický proud
nedoputuje do společného ústí
https://www.youtube.com/watch?v=s8_k2da1MTA
...proudy nekonečné......plynutí od pramene až tam.........Ji.
06.09.2017 20:46:35 | jitoush
Přesně tak, proudy nekonečné, škoda jen, že v životě se málokterý proud udrží a opět se znovu rozdvojí.
03.10.2017 15:20:31 | Kubíno