To všechno zdá se mi
Nenechám to být
Mezi námi věci zastřený
Zkouším pochopit
Už si pro mě jdou
Cítím ten proud
Zde, v žilách mých
Koluje zvláštní pocit
Že život svůj
Jsem promarnil
Ve víru se točím
Dál
Teď, v dlaních mých
Prázdno tvé hladím dál
A v ulicích
Svit lamp připomínám
Svlékni šaty své
Tu vůni mi dej
Líbej tělo mé
A v bouři klid si přej
Už si pro mě jdou
Cítím ten proud
Teď, v dlaních mých
Prázdno tvé hladím dál
A v ulicích
Svit lamp připomínám
Přesto svítím dál
Tak přijď mě už utěšit
Vláhu dešťů mi dej
Jen slabost našich těl
Mě může uklidnit
Zde, v žilách mých
Koluje zvláštní pocit
Že život svůj
Jsem promarnil
Ve víru se točím
Sám
Teď, v dlaních mých
Prázdno tvé hladím dál
A v ulicích
Svit lamp připomínám
A trpký svět za okny se rozpadá
Když sténáš, že jsi má
Barvy, tóny, rozpoznám
Když šeptáš
Ať tu zářím dál
(Hanuš Šparlinek, in tribute to Dave Gahan, Down)