Anotace: Svý city jinde vážeš, Dávno, já to vím, Tvé kompulzivní touhy nikdo nezmění, Jsi už taková, neměnná, Bez definic, Jako prázdné ráno, A krystalické nic...
Svý city jinde vážeš
Dávno, já to vím
Tvé kompulzivní touhy
Nikdo nezmění
Jsi už taková, neměnná
Bez definic
Jako prázdné ráno
A krystalické nic
Svý city jinde dáváš
Ráda, já to vím
A takzvaný krásno vytěsním
Nevím přesně kam
Nemám žádný plán
Tikot hodin nevnímám
Vlastním rytmem bude žít
Lehké stoupá
Čisté bez hranic
Je listím co mnou vlaje
A nechce vědět víc
Neznám cesty směr, nemám cíl
Zbaven tíhy bytí a falešných vin
Svý city jinde vážeš
Dávno, já to vím
Svý city v půli rozlomím
Jsi už taková, nejasná,
Bez definic
Jako stopy když padá
V noci sníh
Nechám všechno minout
Do dáli odeznít
A ten zvláštní důvod
Nechci pochopit
Nevím vůbec kam
Kam moje city jdou
Koho hřejí a kdy zebou
Jako suchý listí v prach se promění
Jako stuhy deště mizí v dláždění
Stékají dolů, dolů z kopce, dlouhým dlážděním
A kam, kam se vsáknou, to já netuším
(Hanuš Šparlinek, 9.1.2018)
Vzhledem k trudnomyslnému obsahu tohoto i předešlého dílka..Ti věnuji svůj nahodile vtipný počin "Voběd"..zastávám názor, že "pořádná flákota vyřeší i ten nejblbější problém".. :-)
Tož zdar..a jen tak dál..literárně..samozřejmě..
21.01.2018 15:28:23 | lipo
Znamenitý nápad. Po vydatném plavání, oběd obědovič a s unaveným tělem i duchem zapomenout na veškerou tíhu bytí, Usnout jako medvěd brtník a probudit se do věčného jara.
24.01.2018 08:40:42 | Hanuš
Myslim, že tohle ovšem není pomyslný vrchol mého uměleckého snažení..ten spatřuji ve fotografickém ztvárnění špuntu od vany..škoda, že to sem nemůžu šoupnou, tématicky by to nezapadlo..no nic..každopádně díky za přečtení..:-D
24.01.2018 13:20:53 | lipo