Noc sv. Jana

Noc sv. Jana

Anotace: každému kdo miluje Noc sv. Jana a kdo věří v transcendentní svět...

 

Nebe má tyrkysový jas

Žhnoucí měsíc je souhrou krás

Zastřený věci se derou ven

Padají dolů tajuplným závojem

 

Zvláštní síla

 Neviditelná víra

Přesahuje nás

V puklině mraků zpátky plyne čas

Je noc sv. Jana

Je to průnik do neznáma

 

Kontury stínů, pomalý běh

Mráz v létě  stoupá po zádech

Jsme zrnka písku v přesýpacích hodinách

Pulzující život ve všech rovinách

 

Tak živý, živý je náš svět

Opojení střídá úlek

 

Chci obejmout sílu

Neviditelnou vílu

Co proudí kolem nás

Co zboří mosty a strhne pevnou hráz

 

Je noc sv. Jana

Odcházím sám

Odcházím do neznáma

 

Je noc sv. Jana

Volá mě k sobě

Ta svůdná panna

 

Ať do rána nebloudí sama

Modla pohanů

Ty a má noc

Má noc sv. Jana

 

(Hanuš Šparlinek, 29.5.2018)

Autor Hanuš, 24.06.2018
Přečteno 340x
Tipy 4
Poslední tipující: jitoush, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

.....brána mezi světy.....Ji.

25.06.2018 06:58:22 | jitoush

líbí

Ano, je to tak. Někdy vidíme víc, jindy míň

25.07.2018 12:44:44 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel