*
tvé oči a lodičky na jehlách svítí i ve stínu noci
štěká na ně pes a žárovky závidí
i ve dne
zavřít ani schovat nepomůže
světlo je zakleto za povoskovaným zrcadlem
v černi samoty
zháší je jen měsíc
a plejáda vzdálených bodů
zrozených z Velkého třesku
a rozsvěcí má touha
od lodiček k účesu
tak asi napůl
cesty
zrcadlo vrací třpyt malých kamínku na její tváři
já jen vracím pohled plaché laně a měsíc právě vyšel
09.12.2018 20:46:04 | Danger