Anotace: ... asi netřeba bližšího popisu ... (báseň napsána 22.8.2017)
Tvých vlasů pád jenž halí, vlaje a hladí mazlivě nemalého těla kout,
ten kterýžto nezbedně hraje si s Tvým okolím, svůdně škádlí jeho zrak,
dává mi obcovati s krásou jejich, vsazen jsem s ním do nejpevnějších pout,
jak vězeň a zajatec, však lehký, vznášející se jak nade mnou onen mrak.
Chvil není v nichž bych neuzřel tanec se vzduchem v jejich jímavém objetí,
milenci nerozluční mi dávají poznati něco málo z jejich krás.
Přes všechny kroky, jenž útlý pán rytmu vánek udává a v plném to dojetí,
si odváti nedovoluje byť třeba jen drobný jeho vlas.