Zlodějky
po rouškou tmy
vždy kradly si bezpočet
malých a ještě menších chvilek
dýchaly s každým vaším dechem . . .
když pod řasami
vám zrovna promítali sny
stále tu pro vás a vy?
s nimi spíše méně nežli víc
někde na cestě tam
zůstávají . . .
když jdete tomu světu
vstříc . . .
pod rouškou tmy
teď vzpomínají
jak kradly si bezpočet těch
malých a ještě menších chvilek . . .
mámy co bez pusy
nikdy neodešly
od postýlek . . .
Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Legální a moc pěkné loupeže! Kdyby se takhle "páchalo" houšť... o co by přibilo hřejivých vzpomínek.
24.06.2019 19:44:59 | šerý
:-) šeráčku, tak tedy pojďme loupit, dokud nás ještě nechají :-))! Krásný den za krásný koment :-)!
28.06.2019 12:42:06 | Fany
K eventuální publikaci by bylo záhodno vyladit ty shluky souhlásek jako "menších chvilek". Tvá básnička je jako většinou dobrá, ale sladká na hranici škodlivosti. Jako televizní moderátorka. Ve chvíli kdy zazněla hlubší nota, když konstatujeme nevděk dětí vůči maminkám, přišel vzápětí slabý řádek "s nimi spíše méně nežli víc". Ostatně "malých a ještě menších" je také zbytečné. "Stále tu pro vás" také, co je to vlastně za slogany, které nesou ten dojemný vzkaz?
Tvá dovednost, šikovnost ve slovech je paradoxně obsahu spíš na překážku. Slova jsou ve vágnosti téměř dokonalá a použitá nenápadně, nevím, možná to ani není šikovnost. Pravda se sem každopádně už nevejde. Už má obsazeno.
---
Sorry za ty nesouhlasné rozklady, s tvou tvorbou se obtížněji srovnávám. Nazvaná je tahle básnička výborně.
24.06.2019 11:57:34 | Karel Koryntka