Nechala jsi odemčeno,
byt však zeje prázdnotou,
srdcem bolest prokvétá,
prach se líbal s parketami,
rezonuji tvoje jméno,
duch zvítězil nad hmotou,
mezi prsty vadnou léta,
s Tvými city ztracenými.
Skládám si tě osmibokou
v šifrách mistra Leonarda,
hledám skrytou podstatu,
zrcadlo je lhář i v písmu,
nahotnou a prostořekou,
poloosou od Rembrandta,
ve svém jemném náčrtu
zjevíš se mi opět ve snu.
V hrdle vázy slunečnice
natrhané od Gogha,
porovnám je vzpomínkami,
tak jak vztáhla jsi čas ke mně
provoněnou paží slunce,
dotkla jsi se zhluboka
krásná dáma s květinami,
darovaná pro mě skromně.
Maluji své touhy po skle,
tichou poštou do dálek,
věčná býváš pouze v zimě,
na jaře Tě smyje mžení,
vodorovná,křivky svislé,
mělas křídla vlaštovek,
na štětci mi ulpěl svorně
úsměv Tvůj za kuropění,
prostor, čas, vše vzdáleně