Ambrózie a nektar
V obrazech světa podvečer
ztlumíme světla.
Vášnivou vůni ponese
jediná věta.
V hřejivých vločkách umrzne.
Nechej ji roztát.
Na těle ruka ustrne.
Toužím to ustát.
A ptám se hvězdné oblohy,
jestli jsi jenom pro bohy?
Opilý koráb zakotví
na sněžné poušti.
Zničená země z proroctví
k tobě mě pouští.
Chvílemi zima bez slunce
s krví tvou zteplá;
v kalichu vzniká erupce!
Ústa líh leptá.
A ptám se hvězdné oblohy,
jestli jsi jenom pro bohy?
Má to hezčí i horší pasáže, ale fajn rytmus a na tip je to určitě.
06.01.2020 19:50:08 | praetorian
Děkuji. :) Horší pasáže v rýmech, obrazech a nebo...?
07.01.2020 04:47:45 | Xardas
Ty jo, nepoznam, že na mě reaguje, náhoda, že sem se vrátil :))) jako vážně chces debatovat? Ale sem desnej rypák :)))
07.01.2020 22:59:23 | praetorian
Ale jo, debata je přeci někdy dobrá, hlavně hledám i kritiky, aby viděli to co já nevidím. :)
08.01.2020 04:44:37 | Xardas
I kdyby ano,
snad,
však je nám dopřáno,
jí v noci sledovat. ^ST^
** Moc hezká báseň ;-)
06.01.2020 18:20:59 | jenommarie