Úsměvy unavené
Usnuly u ramene
Prameny rozcuchané
Po bouři lány Hané
Tvoje tvář ještě hoří
S ozvěnou od pohoří
Nese se bití zvonu
A já tu zvolna tonu
Ve vlnách stržen z břehu
Polykám tvoji něhu
Úplně odevzdaně
Zachytím tvoje dlaně
Noc je tak krásně tichá
Už nikam nepospíchám
Tebou na starém prámu
Nechám se převézt k ránu