Budu ti přítelkyní nejbližší,
oporou, co tvoje smutky utiší.
Budu tvou něžnou vílou,
důvěřivou jako dítě,
budu ti ženou starostlivou,
co vždycky pochopí tě,
budu tvá ruka pravá,
milenka, toužící a žhavá,
budu tvá věrná, kterou neztratíš,
budu ti vším, čim být mi dovolíš.
Buď mi přítelem, co strpí muka,
kterými tě potrápím.
Buď moje pravá ruka,
buď milencem vášnivým,
buď moje druhé já,
buď láska, která nezmírá,
buď ten, jenž nad mým štěstím bdí
a neví, co je nevěra,
buď stínem mým,
buď mi vším, čím být ti dovolím.
*********************
Do nebe píšu TI vzkaz
byť duši
se pochopit nechce
že slovíčka,
která TU máš
jsou jediné,
která si čteme.
(*)
Kéž nám tu zůstanou
na památku TOBĚ.
(*)
Odpočívej v pokoji,
jsi v našich srdcích
ach, naše milovaná Donne.
***
01.10.2022 18:52:36 | jenommarie
to není takový brrr...jako ta moje Meluzina, viď? Ta tvoje je opravdu moc pěkná #ST#...hezkou dobrou noc ;)...m
05.05.2020 18:24:54 | mapato
ACH milá Donne, tvá báseň mě dojala, následné vyjádření lásky, hlavně spojení i duševní.
To je nejvíc ze všeho. Když může někomu člověk natolik věřit. "ST" Krásné
05.05.2020 11:55:29 | jenommarie
Pořád sníme, hledáme, nalézáme a ztrácíme. Jen někteří šťastlivci nemusí. Láska umí být silnou a zároveň křehkou, jak v dnešní básní o lásce motýlí. Silné vyznání citů...
05.05.2020 11:45:26 | Isla