Zapomněl jméno na jazyku,
vyhladil tváře do ztracena,
souběžné hladiny tichotné
šeptaly řece osamění,
čítal ji v cizím slovníku,
nezněle byla mnou vyslovena,
kroniky na prach jsou spálené,
láska prý umírá bez pomníků.
Návraty čekaly ve strunoví,
po prstech tančili mravenci
v slzách se topily rybářské sítě,
hladová srdce nepojedla,
vítr se opíral v ráhnoví,
milenci směnili za minci
slova i city, vyzradí tě,
sopečná zřídla neustydla.
Blízkost je rozhraní,
kde čekám Tvůj slunovrat,
hranice v mezistvolí
promlouvá sedmiřekou,
do strání poskládát poznání
vroucího milovat,
zaklesnem do soukolí,
odkud se rozutekou
živé prameny
Super obrazy a krásné podání!
27.05.2020 08:12:43 | Naki
Taková vichřice metafor - to se mi hodně líbí. Piš prosím dál, já dál budu číst a rád.
27.05.2020 06:12:40 | petrzal
Přišels, pobásnil a já jsem dílem potěšen.
(Ten klip. Adagio je parádní a na violoncello mám letitou slabost.)
27.05.2020 00:47:47 | šerý
Děkuji Ti Šerý, také jsi mě potěšil. Pro violoncello mám také slabost, je to můj nejoblíbenější hudební nástroj a Adagio je nádherné, díky za Tvé souznění
06.06.2020 23:43:18 | Akrij8