Neochvějná jistota
*******
Neochvějná jistota
Je
Podzim
A
Slunce jen malátné.
A přihodí se rána
Docela
Bez svítání.
Ty
Utíkáš pohledem
V půjčené plachosti
A přece Byly i doby...
Vím
Mnoho opadalo.
Já
Mezi prsty drtím
Vrtkavé nejasno
těch zemřelých chvil
všech dávno už minulých
Našich světů.
Vlhnou mi dlaně
Odpusť, Já se
Nikdy nenaučila dávat
Sbohem.
A dát ho prostě a
Jen tak zpatra
Je tím težší
že vším jsme si
Ne méně než
právě rovni——
Tak
docela tiše
Ve tvých ústech schnou
Slova a
vždy jediný Můj
vlas.
Vím
Sladká a tvrdá je
Láska.
A
Tvoje mlčení
Můj nízký tlak.
***
Přečteno 251x
Tipy 13
Poslední tipující: BůhVerše, Kyška, jitoush, Tomcat, jenommarie, Kapka, Iva Husárková, šerý, Otisk
Komentáře (6)
Komentujících (6)