Anotace: Jako mlha nad řekou co do dlaní nemůžeme vzít, s úsvitem v ní najdu klid, půjdu k břehům dál. A z duše kal ať vezme si proud, z plných plic se zkouším nadechnout, voda stoupá výš....
Jako mlha nad řekou
Co do dlaní nemůžeme vzít
S úsvitem v ní najdu klid
Půjdu k břehům dál
A z duše kal
Ať vezme si proud
Z plných plic se zkouším nadechnout
Voda stoupá výš
Chci nestálý být
Riskovat i pochopit
Jako zrnka písku
Co spolu nemají tvar
Ve větru letí každé zvlášť a někam opodál
Snadno ztrácí směr
Možná v letu trochu nicotná jsou
Pojí mě s prázdnotou
Chci nestálý být
V zániku zrod pochopit
Všechno kolem je jenom hra
Co věčně končí a hned znovu začíná
Život má neomylný řád
Jako barvy listí
Co v bouři tak živé jsou
Ve svém tanci ven mě k sobě zvou
Půjdu s nimi rád
Ten rytmus nechám v sobě znít
Jako lék co prostě musím mít
Chci nestálý být
Riskovat i pochopit
(Hanuš Šparlinek, 25.6. 2020, cover)