Slečna Plast

Slečna Plast

Anotace: ... ..

na pískovišti
se pštrosem slunečných nálad
mlčky a pomaleji
jsem uondával nápad
nenechat spát
jeřáby na fénixově popelišti
kde už ani černý kur nebagruje základ
pro hrad třpytící snem

a tak i po letech mi hrabe čas
v již přezrálé rozsypané makovici
jak ve své oáze
nemám se s kým smát
a ze zrníček vynořuji
pomněnkový poklad
svůj první milostný opiát

rozbitou pannu
co nejde rozmrkat

elektronice ladné
se strojek ještě pohne
po vlnách růžových

s tebou poslepuji smích
vlasů len učešu
šeptem o zázracích

že ráda se mnou jsi
v postýlce pro soucit

a věříš vím že věříš dál
i tichu na srdci

víš
zkoušel jsem tě spravit
mnohokrát
po vlnách růžových
než slza slov zchladne
jsi se mnou
i v noci..
v poslední básni
tě nechci...
znáš mě
plastoví milenci
Autor J's .., 07.08.2020
Přečteno 229x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Emily Říhová, Květka Š., Vivien, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak krásné řádky, až se rouhám, že kdyby zamrkala, kouzlo je pryč.

08.08.2020 12:10:36 | Vivien

líbí

Povedená. Líbí se mi. Neotřelé obraty a pěkném vyznění:
… s tebou poslepuji smích / vlasů len učešu / šeptem o zázracích. Super*

08.08.2020 00:00:36 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel