Koukej, mám hvězdy v rukávě,
V druhém mám zas černou noc,
Budeme spolu ležet na trávě,
Po nebi půjde zlatý vůz.
Co povíš, bude vše hned,
Já budu malíř a ty květ
Srdce ti bude vonět, ách,
Spící a šťastné ve vzpomínkách
Nad námi zpívaj ptáčátka,
Cink, cink, cink, hvězdy cinkají,
Pavouk nám pohádku utká,
Při mne vždy můžeš hledat jí.
Když tě kreslím, ty si ještě malá,
Na hlavě máš blankytného páva,
Na ruce ti plaše sedí motýl,
Na peřině bílý anděl spává.
Já jsem tvůj anděl, já jsem on,
Každou noc chodím budit zvon,
Ty jsi ta malá princezna,
Co kreslí růže do okna.
Já jsem tvůj anděl, já jsem on.
neobyčejně krásná báseň...něco ve mě zanechává...něco krásného...a mě je teď dobře...málokdy na mě báseň takhle zapůsobí, té Tvojí se to povedlo...krásný den Honzo, vám všem...m
01.12.2020 11:22:44 | mapato
Krásná báseň Honzi.Zahřála na srdíčku i dušičce.
..ST a..PPÚ...
19.11.2020 23:05:33 | Jaruška
Anděl, co křídly chrání,
stráží mé klidné spaní,
ať říše snů je kouzelná,
když zvon od Tebe zacinká...
PPÚ a krásný večer (*)
15.11.2020 22:04:42 | Emily Říhová
Už bijí zvony z věží
A z nebes vroucně sněží
Jak z křídel anděla
Anděl se k zemi snese
Ten posel, krásné sny Ti nese
Ve snu zněje koleda
I tobě PPÚ krásný veřer;-)
15.11.2020 22:39:12 | Tomcat
Koleda plná krásných přání
naše snění tiše chrání...
Děkuji Honzí, krásný večer (*)
16.11.2020 21:20:58 | Emily Říhová