Stín, jen tvůj stín,
stín mám
na rtech,
z hvězd, jen zhasnutý
stříbrný prach.
Stín, jen tvůj stín,
stín, s kterým si hrám,
přijď, když si zoufalý,
přijď, když si sám.
Vítr je hluchý, voda kamenná,
marně tě pod zemí, nad zemí hledám.
Stín, mám jen tvůj stín,
stín, s kterým si hrám,
ráno je studené, prázdné jak rám.
Chlad vane ze zdí, stín, mám jen tvůj stín.
Stín, mám jen tvůj stín,
stín, zhasnutý stín, prázdný, hloupý stín.
stín je jak fluidum
které blíží se snům
zhmotněni vzpomínek
básni znovu najitý rýmek...
moc hezky psané, Honzo...přeju pěkný den...m
11.01.2021 10:08:49 | mapato
Stín, ten malý stín,
co za sebou necháme,
nedokáže smazat splín,
než se zase shledáme...
Krásný večer Honzí :)
02.12.2020 23:30:04 | Emily Říhová
Když se zas shledáme, já vše ti dám,
i jednu sladkou růži, růži sladkou.
Vezmu srdce starým hodinám
a uviju ti píseň z kolovrátku.
---------------------------
Krásný večer a PPÚ
03.12.2020 23:00:38 | Tomcat
Tu růži si uschovám
pro osamělý čas,
pak k oblakům vyšplhám
a přinesu Ti slunce jas,
snad za zvuků písně uvité
souznění nebude složité...
PPÚ a krásný den k tomu :)
04.12.2020 16:19:25 | Emily Říhová
Honzi pěkná básnička. Ráda jsem si přečetla a líbí se mi hlavně první sloka.
Příjemný večer...ST...PPÚ...
01.12.2020 21:53:28 | Jaruška