Patetická
Ráno je chladné jako sklo,
dnes se mi Lásko po tobě zastesklo.
Po tobě zastesklo, po tvém pohlazení,
po chvílích strávených v mravenčím chvění.
Po stovce příchutí jediné vůně
mé tělo dnes Lásko po tobě stůně.
Po tobě stůně v horečné touze,
po chvílích, o které bývá tak nouze.
Za oknem svítání a odlesk na něm
bezpočtu loučení i marných sbohem.
I marných sbohem tolikrát vyřčených
za dveřmi úst, ze strachu zamčených.
Kdo Lásko tě nezná
jen pro tebe chce žít,
kdo jednou tě pozná
zas život položit.
podzim 1978
A jsem tu znovu a znovu a znovu....:)
01.10.2021 10:25:22 | Dreamy
To je jen dobře, dobře, dobře.:-)...dej pozor, teple se obleč abys nenastydla, rána jsou chladná...
01.10.2021 11:48:51 | blues
Láskou srdce naplnit
hned je krásnější žít...
Moc hezké, ráda jsem četla :)
30.01.2021 15:35:22 | Emily Říhová
Láska je všechno
kdo poznal ji jednou
a věří v ní
nikdy už nechce
bez ní být.
Moc krásné verše. *ST ;)
23.01.2021 15:22:27 | jenommarie
Nemůžu si pomoct nádhernej sloh
22.01.2021 22:57:12 | Clown