Láska lásková
Láska lásková,
v lásce vrtochy snědla.
Mocenská k moci,
a láska hranice nemá.
Lásky protikladem,
otázky žihadélek kladem,
po rozmanitosti symbolů a záhad,
podnapilé nefalšovanosti.
Metaforické smysly,
žadosti chtivé,
hoří v údolí bobulí,
nešťastně šťastných milenců,
inkognito, pokrokem nevstupovat.
Pravá k pravé,
lodě vylodí truhlu,
oceánů i rudých moří,
kde výboj spoj zapojí,
systémem oběhů,
kolem slunečních výběhů,
se srdce k srdci,
Ona a On,
klasicismem,
po románu osvítí.
Láska filosoficky marná
Lásky kazem trýzněné
v lásce mystérium
při skřehotajícím umlčení,
se Všeláskami,
šachu matu,
olalá,
odevzdáním srdcí,
né a né,
nezavděčíme.
Přečteno 191x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, enigman, mkinka, Iva Husárková
Komentáře (4)
Komentujících (3)