Jsi vším
Jsi vším,
nelze popsat,
latentní odalisko,
v plenéru maluji zátočí,
olejem vonné pryskyřice,
tahám květinové orchestry,
zbarvuji pastelově jakosti,
lahodného překrývání,
a smyslně zamýšlím,
Ty ony nezkrotné,
ty savé nahatosti.
Dýchám pylem,
zdvihám gobelíny tkanin,
splétám lóže,
hecuji dravé přeteky,
šokuji akčním řevem.
Obíhá to a sbíhá,
kýžené jde z obrazu,
jakoby se to chtělo zmocnit,
Mé slabosti,
a vypreparovat,
na obdiv k milostnému.
Svádění,
lechtivé hmaty,
předehra vašnivá,
stelu si kazajku,
Tebou se zouvám,
kropíš lagunu tepání,
a kukadly zakuklíme,
ty vzdušné zámky,
střípkem odrazů,
po záhonách,
boubelatých můr,
blahem zavlažeností.
Hm, nedýchám,
přesto nashledanou,
och, sžiji,
a opětovně zažádám...
Přečteno 335x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, enigman, Emily Říhová, Hanuš, Isla, Vivien, šerý, jenommarie, Hortenzie
Komentáře (8)
Komentujících (5)