Strádám tvým nedostatkem,
v horečkách blouzním.
Duši protkanou mám zmatkem,
rty zbarvené sběrem pozdním.
Hledám sny uvízlé v pavoučích sítí,
střádám je do truhly, coby poklady.
Snad neměla jsem ty hrozny píti,
pro zlepšení své nálady.
Ještě hlouběji teď vězím v očích tvých
a tonu ve tvé kráse.
Ze rtů tvých vábím tichý smích,
prosím, ať ztratíme se v čase.
Sbíráš se mnou ty plody snění,
sladké jsou a šťáva z nich prýští.
Proč čekat, když času mnoho není,
náš svět už se ve střepy tříští.
---------------------------
Jak slepit, co zničeno,
když není čím.
Stačilo říct jediné,
co není moje, neničím…
Musí to vědět sami..zda jsou to střepy
..o které se snažit slepit
a zda tu sílu v pevnosti spoje
budou cítit..;)
15.04.2021 10:45:01 | jenommarie
Snad nebude znít cynicky. Ale rozbitý odraz ve střepech, příslib k novému štěstí.
Sny jsou jen v makovičce semínka. Než vysypou se čekej... zrají.
14.04.2021 17:25:00 | šerý
Moc příjemné čtení, takové se mi líbí.
Myslím, že času je dost, ale pozor!, voda stoupá.
14.04.2021 17:07:58 | blues