Nahá křídla
V tyrkysu loudáme se snovostí,
sme podmořským korálem,
prožíváme plno polibků,
že to pohltí světlo,
v přítmí plesových rób.
Já a Ty
Ty a My
saháme v lédů multihvězd,
již vzhůru sme pjatí,
kde z komet vypadá divoucí halíř,
z hvězdářského Odysea,
a padne na pěvce operet,
ve vlahu ovíjené vůni mnout.
Touláme se v přikrývkách,
po čokoládě vrháme zapíjené prsty,
jenž vyretušují v dlaních klid,
a zašmodrchané harfy v nich,
k sobě vytoužením převtělíme,
jak v údolích travnatých váh.
Mřivoucí baletko kaskád,
častice Nov z mých přestrojení,
chytám tě v oblacích dráčků,
za neutichajícím modroleskem,
jenž noc nestárne k rtům,
již kreací zardělo,
po stínech zářných,
ke slunovratu dálných mil.
Ty a Já
sme nahá křídla !
Přečteno 218x
Tipy 13
Poslední tipující: Jan Kacíř, Iva Husárková, Frr, Psavec, šerý, blues, mkinka, paradoxy, Fialový metal
Komentáře (9)
Komentujících (5)