Anotace: Repríza zářijového Podzimněžnění. Nechť v tyto chladné dny prohřeje a potěší i vás.
Podzimněžnění
~
Až dny školní pominou
a já Tě zahlédnu stát u mých dveří,
svět si sundá brýle
a kontury se rozplynou;
bude nám moc mile,
i hladin(k)a se zčeří (kdo ví?).
Náhle všude bude doma,
vodotrysk slz skropí Tvoje tričko,
zahalí nás zlatá clona, a zkrátka
nám bude krásně nemaličko.
Ztratíme se v dálné fantazii
a budem psát špatnou poezii
a budem jen dvěma blázínky,
kteří přes den sní a nocí žijí.
Budeme pěvci, co odletí,
do krajin, kde nenasněží,
největší štěstí nalezneme
v medvědím objetí,
a ani si nevšimneme,
že čas stále stejně rychle běží.
Měsíc za onoho objetí
v cuku letu Zemi obletí,
bude nám v něm tuze překrásně,
lásku budem' cedit přes básně,
a až spadnem' dolů na čumáky,
lidé kolem nás budou chtít,
abychom je příště vzali taky.
Možná, že smích nás co nevidět přejde,
do doby té ale nebuďme trudní;
mějme se rádi aspoň do konce těch
báječných podzimních dní.
ღ
Lidské, ale zdaleka na přízemní, ani jednoznačně jednoduché. Líbí se mi tvůj styl
23.11.2021 19:15:53 | Alexandr Rakita
Vezměteměsebouctaky !!!
23.11.2021 18:08:04 | Slav Milo
Krásná, Rozmarýnko.) směji se s podzimem
23.11.2021 17:55:48 | Constantine