Balada O Sybill a J's: U Krále Křížáků 5
část života jsem žil s kočkou
měla ráda jenom bílé věci
přírodu květiny knížky a pohodu
a v ní kolébat se
v síti mezi stromy
zaklánět se
aby vlasy dotýkaly se mých paží
s večerní rosou
pod ní
v trávě
tenkrát jsem byl přesně tak naštvaný
jak dneska spadly sítě
jsou to zvláštnosti
že chtěla se mnou štěstí
ta letní síť v níž plula blond sem a tam
ne a ne spadnout
nedosáhl jsem na ni rukama ani jazykem
a to si lovte že to byl sladký čas letních zmrzlin
ubytoval jsem slečnu ve svém srdci
a první co ji v novém prostředí zajímalo
jsou záclony
už u tak bílých stěn
mě také...
slečna svůdných bělostí
vzhledem k drobné postavě
se v nově zařízeném pokoji
k věšení záclon na jehlách neměla
… a to stačilo rozepnout řemínek
jenž stejně tlačil hebký ovoněný nárt
ale to ne...
a tak jsem jednou za horkého letního dne
v obýváku řekl že jí to udělám
přece chlap zvládne domácí práce
i ve výškách v podkroví
vtom už cvakaly jehly podpatků na schodišti
a teď se z toho honem vymotat
přišla – ruce v bok – co to jako je ???
a polodlouhá sukně nakročila při šermu
já tam plaval spoře oděn na modrém linu
jak pošetilý delfín v oceánu chtějící ke slunci
v záclonách
co asi tak dělám...
umírám
a kvůli takové prkotině jsme se rozešli
a dnes to vyprávím
černému pavoukovi strnule číhajícímu na bílé stěně
nedivím se mu
že z toho začal na mě žvatlat
a pak že pavouci jsou ticho
Přečteno 187x
Tipy 14
Poslední tipující: Koala, Friday, Iva Husárková, šerý, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, jitoush, Fialový metal, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)