Mám v duši Jaro
Když raší první klíčky,
A příroda se probírá
Z božské sazeničky,
Tu stonek vyčnívá.
Později vzplávají svíčky
Slunce déle tančívá,
Mám tě pod svými víčky,
I když usínám.
Když prvně viděl jsem tvé tělo,
V mysli se mi rozjasnilo.
Amor střelil šípů pár.
Jak řekla jsi mi tvoje jméno,
Odešlo to ponuré zastuzeno,
vznítil se mi v srdci žár.
Mám v duši Jaro,
Jsi můj vonný květ,
Co přináší mi blaho.
Má milá Anno.
A Když lehké vání,
Ti vplyne do tvých vlasů.
Líbivé mrazení v zádí,
Jde vstříc mým žasům.
Tvůj Vjem slastí
Jak med z lučních květů,
Sálá z tebe štěstí,
Když sávám ti ho ze rtů.
Má milá Anno,
Jsi můj celý svět,
S tebou je svěží každé ráno
Mám v duši Jaro.
-Martin Šedý,autor