bláznivka slunečná
zas odcházím
od oranžových vůní tvých šatů
cvakám vypínačem reklamy mrakodrapů
kde slečny dokonalých tvarů
nabízejí
život v páru
zas odcházím
omámen vzpomínat slanou čáru
zavlažen skořicí žíznící po modrém portugalu
tak příliš mladičká vábí do křišťálů
otiskuje svět na rtících
pár krůpějí
něžných darů ...
.
zas odcházím
v tu noc abych nepoznal její papírovou krabici
představy o společné domácnosti
království dívčích panen
suterén s básněmi
s vlaštovkami těšícími se vysoko létat nad trny střech
nad komíny sálajících krbů
jenž nevyhasnou teplem domova
než vhodíš má slova do ohně
smím prosit
nomen omen
s nádechem nachu básnící o narození
nebo zas odcházím když začíná sólo
první tanec
v kočárkárně hvězd
kde přicházejí na svět první dětské lásky
nevinných červenání
a věční básníci
duhové obrazárně
čtou stopy o dešti z oklepaných deštníků
v krocích souznících svítících
již bez nich stůj
...
a já zas odcházím jen tak se srdcem na ulici
ššš ššš ššš
tři kroky otočka
záklon
k májové zelenkavé sukni zpívajících kvítků
záklon
šance s polibky pro chvějící dívku
...
oblačný medvídku
méďo
počkej na rtíku
medová něho já jsem tvá ovečka
bláznivka slunečná
proč měla bych nechat slzy lásky s duší spát
když se mi chce
tancem povzbudit srdce
v modrobílých střevících
vždyť jen v jediný moment kdy prší
smím se dotknout nebe a Tebe
nechám jít
Přečteno 168x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, CULIKATÁ, Psavec, šerý, Stanislav32, mkinka, Fialový metal
Komentáře (1)
Komentujících (1)