slzám na konci vesmíru
včera jsem ti sliboval
ale dnes
mě nesou dlouhé nohy jiné
jsou tenké jak stonky
a ty stále věříš
motýl zahřeje tvé srdce ve květině
motýl snad
je stále přítel rosy
motýl
je listopad
co na jaře je bosý
smí zůstat nebo nezůstat ?
...
na ostrově
jsou dny
kdy podkovičky zvoní
kdy jsi na břehu
a řeky proud se dívá
zdali slunci pro něhu
rozvlní se hříva
u červánkových tónin
rozvlní se paprsky
a ty jsi blízko shodě
zelená se jíva
touhy po svobodě
tam
na konci vesmíru
je tolik nocí
tolik snů
a když se usmíváš
myslíš si jak zůstanu
s tebou
u nebe
na sněhovém koni ?
...
dokud tě neznám
tam
na konci vesmíru
se jednou naše duše zvednou
a zazáří nám
jarní motýl
pro ni
na konci vesmíru
se v očích neboj ...
a ty šeptáš
mám
že tebe mám
a jívy zelené
schovaly nám loďky lodičky i lodě
statečný motýl je
i na lístku z jívy
a tobě přijde k tobě
Přečteno 136x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Marten, mkinka, Psavec
Komentáře (0)